Kari Vuola

Kari Vuola opiskeli kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä vuosina 1982-1990. Vuonna 1990 hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon (entisen diplomitutkinnon) Kari Jussilan johdolla sekä antoi ensikonsertin Helsingin tuomiokirkossa. Vuola on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Vuosina 1992-1994 hän opiskeli solistista urkujensoittoa Tanskan Kuninkaallisessa Musiikkikonservatoriossa professori Hans Fagiuksen johdolla. Opinnot päättyivät debyyttikonserttiin (solistidiplomiin) Kööpenhaminan Vor Frelsers -kirkossa.

Vuosina 1996-2001 Kari Vuola harjoitti jatko-opintoja Sibelius-Akatemiassa. Tähän liittyen hän opiskeli yksityisesti professori Ludger Lohmannin johdolla Stuttgartissa. Musiikin tohtoriksi Vuola valmistui Sibelius-Akatemian taiteilijakoulutuksesta vuonna 2001.

Kari Vuola on konsertoinut runsaasti eri puolilla Suomea sekä Itävallassa, Latviassa, Puolassa, Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa, Venäjällä, Virossa ja Yhdysvalloissa. Hän on tehnyt useita nauhoituksia Suomen Yleisradiolle sekä esiintynyt mm. Latvian ja Viron radioissa. Keväällä 2007 hän esitti kuuden konsertin sarjana Johannes Brahmsin urkusävellystuotannon sekä Max Regerin kaikki seitsemän laajamuotoista koraalifantasiaa. Kesällä 2008 hän julkaisi englanninkielisen kirjan Max Regerin urkumusiikista. Vuolan kuudes soololevy (´Hymns of Joy and Sorrow´, Alba) julkaistiin tammikuussa 2014.

Kari Vuola valittiin Lahden Kansainvälisen Urkuviikon ´Vuoden 1993 nuoreksi taiteilijaksi´. Hän on esiintynyt useiden orkesterien ja yhtyeitten solistina. Merkittävää yhteistyötä Vuola on tehnyt useiden laulajien, kuorojen ja instrumentalistien kanssa. Vuola on kantaesittänyt mm. Juhani Haapasalon, Eero Hämeenniemen, Jouni Kaipaisen, Harri Kerkon, Olli Kortekankaan, Jyrki Linjaman, Jukka Linkolan ja Hannu Pohjannoron urkusävellyksiä.

Vuosina 1987-2016 Kari Vuola toimi Naantalin seurakunnan kirkkomuusikkona. Kesällä 2001 hänet valittiin Paraisten Urkupäivien taiteelliseksi johtajaksi. Vuola on toiminut kouluttajana mm. Paraisten Urkupäivillä, Sibelius-Akatemiassa, Tampereen Ammattikorkeakoulussa, Turun Konservatoriossa sekä Kirkon Koulutuskeskuksessa. Vuodesta 2007 lähtien hän on opettanut urkujensoittoa ja urkuimprovisaatiota Turun Ammattikorkeakoulussa.