Aulikki Eerola

Aulikki Eerola opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1967–1974 laulunopettajinaan Taru Linnala ja Liisa Linko-Malmio. Hän on suorittanut kanttori-urkurin, ylemmän kanttori-urkurin ja laulunopettajan tutkinnot sekä lauludiplomin. Sibelius-Akatemiasta valmistumisen jälkeen hän opiskeli kaksi vuotta Wienin Musiikkiakatemiassa ja Konservatoriossa. Myöhemmin hän palasi Sibelius-Akatemiaan ja valmistui sieltä vuonna 2008 musiikin tohtoriksi.

Eerola voitti Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjan toisen palkinnon vuosina 1972 ja 1975. Hän on esiintynyt Suomen kaikkien ammattiorkesterien solistina. Vuosina 1977–1985 hän esiintyi Savonlinnan oopperajuhlilla. Lied-laulajan hän on konsertoinut Suomen lisäksi Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Venäjällä. Eerola on levyttänyt runsaasti ja tehnyt radionauhoituksia ja -konsertteja Yleisradiolle, BBC:lle ja monille muille eurooppalaisille radioille.

Eerola on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa laulunopettajana ja laulutaiteen lehtorina. Lisäksi hän on opettanut laulun mestarikursseilla sekä Suomessa että ulkomailla.