Shakespearen naisia, hehkutettu saksalaisvieras ja suomalaista musiikkia

10.2.2017 11:24

Paraisten Urkupäivien kesän 2017 esiintyjäkaarti on julkistettu!

Paraisten Urkupäiviä vietetään kesällä 2017 jo 38. kerran. Juhannuksen jälkeiselle viikolle sijoittuvalla festivaalilla kuullaan tänä vuonna yhteensä seitsemän konserttia. Avajaiskonsertissa Paraisten kirkossa maanantaina 26.6. esiintyvät tenori Heikki Rainio, urkuri Tomi Satomaa ja CCI-kuoro eli Turun tuomiokirkon poikakuoro. Ohjemassa on Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi muun muassa Maasalon, Gustafssonin ja Lindbergin musiikkia.

Tiistaina 27.6. Paraisten kirkossa kuullaan mezzosopraano Melis Jaatista ja urkuri Kari Vuolaa, joilla on ohjelmassaan Bachia ja Mozartia. Keskiviikkona 28.6. keskipäivällä Kai Vattovaara soittaa luuttumatinean Paraisten kirkon Agricola-kappelissa. Illalla maailmanmainetta ahkerasti niittänyt cembalisti Elina Mustonen soittaa Qvidjassa, historiallisessa Kuitian linnassa, konsertin otsikolla Her Infinite Variety ‒ Shakespearen naiset sanoin ja sävelin. Tällä kertaa hänellä on instrumenttinaan cembalon sukulaissoitin, samoihin aikoihin kehitelty virginaali.

Torstaina 29.6. Paraisten kirkossa esiintyy saksalaisurkuri Franz Danksagmüller, joka ihastutti viime kesänä improvisoidulla elokuvamusiikilla. Danksagmüller on myös varsin hehkutettu opettaja, mistä syystä hänet onkin kutsuttu jo kolmena peräkkäisenä kesänä Paraisille pitämään urkukurssia.

Urkupäivien yhteydessä järjestetään jälleen kesäakatemia musiikinopiskelijoille ja kirkkomuusikoille. Lauluopettajina ovat Aulikki Eerola ja Jouni Kuorikoski, laulukurssien korrepetiittoreina Marko Autio ja Mikael Kemppainen. Urkukursseja vetävät festivaalin taiteellinen johtaja Kari Vuola ja saksalaisurkuri Franz Danksagmüller. Kurssien päätöskonsertit kuullaan perjantaina 30.6. klo 15 Paraisten seurakuntakodilla ja klo 17 Paraisten kirkossa.