Kurssit

 

KURSSIOHJELMA

Jokaisena kurssipäivänä kaikilla kurssilaisilla on yksi yksityistunti (45 min) opettajansa kanssa (laulukurssin tapauksessa 45 minuuttia sekä opettajan että korrepetiittorin kanssa). Opetus tapahtuu Paraisten kirkossa, kappeleissa ja seurakuntatalolla, joista kurssilaisille on varattu myös harjoittelutilaa. Kurssiviikon päätteeksi järjestetään oppilaskonsertit. Opetus alkaa mahdollisesti joidenkin kurssilaisten osalta jo sunnuntaina 21.8. aikataulullisista syistä. Muutoin Urkupäivät alkaa yhteisellä kokoontumisella maanantaina 22.8. klo 9 ja päättyy oppilaskonserttiin torstaina 25.8. klo 17 Paraisten kirkossa.

UUTTA KURSSITARJONTAA

Tänäkin vuonna kurssitarjonnassa on viime vuonna ensi kertaa järjestetty laulutekniikka ja äänenkäyttö -kurssi. Se soveltuu kaikille omasta äänenkäytöstään ja laulamisestaan kiinnostuneille, ja kurssin tavoitteet määräytyvät kunkin kurssilaisen omista lähtökohdista käsin. Kurssin osallistuja voi olla esimerkiksi teologian opiskelija tai pappi, joka kokee tarvitsevansa tukea omassa äänenkäytössään tai lisäopintoja esimerkiksi liturgisessa laulussa tai virsilaulussa. Myös kanttorit ja kirkkomusiikin opiskelijat, jotka haluavat päivittää ja kehittää laulutekniikkaansa tai ohjelmistoaan ovat tervetulleita kurssille. Kurssi on kuitenkin suunnattu kaikille laulun harrastajille, niin vasta-alkajille kuin jo pidemmällekin harrastuksessaan ehtineille. Lauluohjelmisto on vapaa.

MAJOITUS

Osallistujien on tarvittaessa mahdollista majoittua kurssipaikan lähistöllä sijaitsevalla leirintä-alueella mökissä yhdessä muiden kurssilaisten kanssa. Majoitus on omakustanteinen ja hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan. Lisätietoja majoituksesta: info@urkupaivat.fi. Lisätietoja leirintäalueesta: http://www.solliden.fi/. Lisäksi Paraisilla on hotelli, johon kurssilaiset voivat majoittua omakustanteisesti: http://www.strandbo.fi/.
www.booking.com etsii sinulle alueen kaikki majoitusmahdollisuudet.

KONSERTIT

Kurssilaiset pääsevät Urkupäivien konsertteihin ilmaiseksi. Konserttiohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.urkupaivat.fi.

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssi-ilmoittautuminen on auki osoitteessa www.urkupaivat.fi 30.6. saakka. Ilmoittautumaan pääset sivun alaosasta.

VALINTAPERUSTEET

Opettajat valitsevat  kurssilaiset ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjen tietojen perusteella (koulutus, muu kokemus).

OPETTAJAT

Franz Danksagmüller on itävaltalaissyntyinen aikamme urkumusiikin uranuurtaja. Hän on opiskellut urkujensoittoa, sävellystä ja elektronista musiikkia Wienissä, Lintzissä, Saarbrückenissä sekä Pariisissa, ja esiintyy sekä soolourkurina että osana erilaisia kokoonpanoja. Vuodesta 2005 alkaen hän on toiminut urkujensoiton ja improvisaation professorina Lübeckin musiikkiakatemiassa (Musikhochschule Lübeck). Hän yhdistää sävellystyössään perinteisen urkumusiikin kaanonia nykyaikaiseen live-elektroniikalla rikastettuun performanssiin.

Musiikin tohtori Kari Vuola on konsertoinut runsaasti eri puolilla Suomea, useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Vuodesta 2001 lähtien Vuola on toiminut Paraisten Urkupäivien taiteellisena johtajana. Hän on opettanut urkujensoittoa ja urkuimprovisaatiota Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa useita vuosia.

Musiikin maisteri, mezzosopraano Annastiina Tahkola on valmistunut Sibelius-Akatemiasta Kuopiosta kirkkomuusikoksi syventymiskohteenaan laulu, josta hän teki A- tutkinnon 1997. Hän on täydentänyt opintojaan laulupedagogin tutkinnolla. Tahkola voitti 2007 ensimmäisen kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun Järvenpäässä. Hän konsertoi aktiivisesti maamme orkesterien ja kuorojen solistina, eri kamarikokoonpanoissa, sekä omin lied- ja kirkkokonsertein. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi 2010. Annastiinan ohjelmisto on monipuolinen aina barokista nykypäivän säveltäjien kantaesityksiin saakka. Hänen instrumenttinsa on myös piano. Tahkola on opettanut laulua Sibelius-Akatemiassa Kuopiossa vuodesta 2000 ja toimii myös klassisen laulun lehtorina Savonia-ammattikorkeakoulussa.

 

Musiikin maisteri Hanna Lehtonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta kirkkomuusikoksi, jossa on myös suorittanut laulun A-kurssitutkinnon, syventäen samalla laulupedagogin opintojaan, joksi valmistui Turun AMK:sta vuonna 2005. Lehtonen on toiminut Paraisilla (Väståbolands svenska församling) kanttorina vuodesta 2012 ja toimii myös laulunopettajana kansalaisopisto Kombissa sekä opettaa liturgista laulua Åbo Akademissa.

 

HINTA

Jokainen kurssilainen saa valita haluamansa määrän (max. 4 oppituntia samaa kurssia) tunteja hintaan à 60 €, Sibelius-Akatemian opiskelijat hintaan à 50 € (ilmoittautumisen yhteydessä vaaditaan dokumentti opiskelijastatuksesta). Kurssilaisten on siis mahdollista yhdistellä eri kursseja haluamallaan tavalla tai keskittyä vain yhteen kurssiin haluamansa määrän verran.

___________________________

KURSSIT 2022

Urkujensoitto I | Franz Danksagmüller

Urkujensoitto II | Kari Vuola

Urkuimprovisaatio | Kari Vuola

Laulu | Annastiina Tahkola

Laulutekniikka ja äänenkäyttö | Hanna Lehtonen

Ilmoittaudu kursseille tästä