Kurssit

KESÄKURSSILLE SAARISTOON!

Paraisten Urkupäivät on 39-vuotias kesäfestivaali, jonka yhteydessä järjestetään laulu- ja urkukursseja musiikinopiskelijoille ja kirkko-muusikoille. Tänä vuonna uutuutena myös viola da gamba -kurssi! Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

KURSSIOHJELMA

Jokaisena kurssipäivänä kaikilla kurssilaisilla on yksi yksityistunti opettajansa kanssa (laulukurssien tapauksissa opettajan ja korrepetiittorin kanssa). Opetus tapahtuu Paraisten kirkossa, kappeleissa, seurakuntatalolla ja musiikkiopistolla, joista kurssilaisille on varattu myös harjoittelutilaa. Kurssiviikon päätteeksi järjestetään oppilaskonsertit. Kurssi alkaa yhteisellä kokoontumisella ma 25.6. klo 9 ja päättyy viimeiseen oppilaskonserttiin pe 29.6. n. klo 18.

 

MAJOITUS

Osallistujien on mahdollista majoittua kurssipaikan lähistöllä sijaitsevalla leirintä-alueella mökissä yhdessä muiden kurssilaisten kanssa. Majoitus on omakustanteinen ja hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan. Lisätietoja majoituksesta: info@urkupaivat.fi. Lisätietoja leirintäalueesta: http://www.solliden.fi/. Lisäksi Paraisilla on hotelli, johon kurssilaiset voivat majoittua omakustanteisesti: http://www.strandbo.fi/.
www.booking.com etsii sinulle alueen kaikki majoitusmahdollisuudet.

 

KONSERTIT

Kurssilaiset pääsevät Urkupäivien konsertteihin ilmaiseksi. Konserttiohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.urkupaivat.fi.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssi-ilmoittautuminen on edelleen käynnissä muutamille kursseille! Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan: ILMOITTAUTUMISEEN

 

VALINTAPERUSTEET

Opettajat valitsevat  kurssilaiset ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjen tietojen perusteella (koulutus, muu kokemus).

 

OPETTAJAT

Aulikki Eerola on opettanut suomalaisia laululupauksia Sibelius-Akatemiassa 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Lisäksi Eerola on pitänyt mestarikursseja ympäri maailmaa ja esiintynyt ahkerasti niin ooppera- kuin orkesterisolistinakin.

Jouni Kuorikoski on valmistunut Sibelius-Akatemiasta laulutaiteen opettajaksi ja kirkkomuusikoksi sekä suorittanut laulun A-kurssitutkinnon. Hän on esiintynyt laajasti eri puolilla Suomea, Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Kuorikoski toimii laulun yliopettajana Turun konservatoriossa.

Kari Vuola on konsertoinut runsaasti eri puolilla Suomea, useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Vuodesta 2001 lähtien Vuola on toiminut Paraisten Urkupäivien taiteellisena johtajana. Hän on opettanut urkujensoittoa ja urkuimprovisaatiota Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa useita vuosia. Monipuolinen urkuri ja säveltäjä

Franz Danksagmüller toimii Lyypekin musiikkikorkeakoulun urkujensoiton ja improvisaation professorina. Hän on esiintynyt ja pitänyt mestarikursseja ympäri maailmaa. Danksagmüllerin sävellystöihin lukeutuu muun muassa kamari- ja urkuteoksia sekä elektronista musiikkia.

Musiikin maisteri Varpu Haavisto on viola da gamba -taituri ja pitkän linjan pedagogi, joka kiinnostuu niin harvinaisesta vanhasta musiikista kuin aivan vastikäänkin soittimelleen kirjoitetusta ohjelmistosta. Haavisto konsertoi ahkerasti ja on mukana lukuisissa arvostetuissa kamarikokoonpanoissa.

 

HINTA

Viola da gamba -kurssi (3 päivää) 200 €

Urku- ja laulukurssit 300 € / kurssi

 

___________________________

ILMOITTAUDU KURSSILLE

 

Laulu II | Jouni Kuorikoski

 

Urkuimprovisaatio | Kari Vuola

 

Urkujensoitto I | Kari Vuola

 

Urkujensoitto II | Franz Danksagmüller

 

Viola da gamba | Varpu Haavisto