Kurssit

 

KURSSIOHJELMA

Jokaisena kurssipäivänä kaikilla kurssilaisilla on yksi yksityistunti (45 min) opettajansa kanssa (laulukurssin tapauksessa 45 minuuttia sekä opettajan että korrepetiittorin kanssa. HUOM! Korrepetiittori on varattu vain Jouni Kuorikosken kurssille). Opetus tapahtuu Paraisten kirkossa, kappeleissa ja seurakuntatalolla, joista kurssilaisille on varattu myös harjoittelutilaa. Kurssiviikon päätteeksi järjestetään oppilaskonsertit. Kurssiopetus alkaa mahdollisesti joidenkin kurssilaisten osalta jo 3.9. aikataulutuksellisten asioiden yhteisellä kokoontumisella la 4.9. klo 9 ja päättyy oppilaskonserttiin ti 7.9. n. klo 18.

UUTTA KURSSITARJONTAA

Laulutekniikka ja äänenkäyttö -kurssi soveltuu kaikille omasta äänenkäytöstään ja laulamisestaan kiinnostuneille. Kurssin tavoitteet määrittyvät jokaisen kurssilaisen omista henkilökohtaisista lähtökohdista käsin. Kurssille osallistuja voi olla esim. teologiopiskelija tai pappi, joka kokee tarvitsevansa tukea omassa äänenkäytössään ja lisäopintoja esim. liturgisessa laulussa tai virsilaulussa. Myös kanttorit ja kirkkomusiikin opiskelijat, jotka haluavat päivittää ja kehittää laulutekniikkaansa tai lauluohjelmistoansa ovat tervetulleita kurssille. Lisäksi kurssi on suunnattu kaikille laulun harrastajille, niin vasta-alkajille kuin jo pidemmällekin harrastuksessaan ehtineille. Lauluohjelmisto on vapaa.

MAJOITUS

Osallistujien on mahdollista majoittua kurssipaikan lähistöllä sijaitsevalla leirintä-alueella mökissä yhdessä muiden kurssilaisten kanssa. Majoitus on omakustanteinen ja hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan. Lisätietoja majoituksesta: info@urkupaivat.fi. Lisätietoja leirintäalueesta: http://www.solliden.fi/. Lisäksi Paraisilla on hotelli, johon kurssilaiset voivat majoittua omakustanteisesti: http://www.strandbo.fi/.
www.booking.com etsii sinulle alueen kaikki majoitusmahdollisuudet.

KONSERTIT

Kurssilaiset pääsevät Urkupäivien konsertteihin ilmaiseksi. Konserttiohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.urkupaivat.fi.

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssi-ilmoittautuminen on auki osoitteessa www.urkupaivat.fi 1.9. saakka. Ilmoittautumaan pääset sivun alaosasta.

VALINTAPERUSTEET

Opettajat valitsevat  kurssilaiset ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjen tietojen perusteella (koulutus, muu kokemus).

OPETTAJAT

Musiikin maisteri Jouni Kuorikoski on valmistunut Sibelius-Akatemiasta laulutaiteen opettajaksi ja kirkkomuusikoksi sekä suorittanut laulun A-kurssitutkinnon. Hän on esiintynyt laajasti eri puolilla Suomea, Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Kuorikoski toimii laulun yliopettajana Turun konservatoriossa.

Musiikin maisteri Hanna Lehtonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta kirkkomuusikoksi, jossa on myös suorittanut laulun A-kurssitutkinnon, syventäen samalla laulupedagogin opintojaan, joksi valmistui Turun AMK:sta vuonna 2005. Lehtonen on toiminut Paraisilla (Väståbolands svenska församling) kanttorina vuodesta 2012 ja toimii myös laulunopettajana kansalaisopisto Kombissa sekä opettaa liturgista laulua Åbo Akademissa.

Musiikin tohtori Kari Vuola on konsertoinut runsaasti eri puolilla Suomea, useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Vuodesta 2001 lähtien Vuola on toiminut Paraisten Urkupäivien taiteellisena johtajana. Hän on opettanut urkujensoittoa ja urkuimprovisaatiota Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa useita vuosia.

 

HINTA

Hinnoittelumallimme on aikaisemmasta muuttunut seuraavanlaiseksi:

Jokainen kurssilainen saa valita haluamansa määrän (kuitenkin max. 4 oppituntia samaa kurssia) hintaan à 60 € (tänä vuonna Sibelius-Akatemian opiskelijoille Paraisten Urkupäivät tarjoaa kurssit hintaan à 50 €. Opiskelijuudesta vaaditaan ilmoittautumisen yhteydessä toimitettava opiskelijuuden osoittava dokumentti). Kurssilaisten on siis mahdollista yhdistellä eri kursseja haluamallaan tavalla, tai keskittyä vain yhteenkin kurssiin haluamansa määrän verran.

___________________________

KURSSIT 2022

Laulu I | Jouni Kuorikoski

Laulu II | Annastiina Tahkola

Laulutekniikka ja äänenkäyttö | Hanna Lehtonen

Urkujensoitto I | Franz Danksagmüller

Urkujensoitto II | Kari Vuola

Urkuimprovisaatio | Kari Vuola

 

Ilmoittaudu kursseille tästä