Agnieszka Kosmecka (Puola), urut

Ladataan

Agnieszka Kosmecka syntyi 1989 Bad Driburgissa Saksassa. Hän on valmistunut Poznańin Ignacy Jan Paderewskin musiikkiakatemiasta, jossa hän opiskeli urkujensoittoa professori Sławomir Kamińskin johdolla. Hänelle myönnettiin stipendi opiskelemaan professori Bine Bryndorfin johdolla Tanskan kuninkaalliseen musiikkikonservatorioon Kööpenhaminaan. Vuonna 2016 hän sai Kosciuszko Foundation -stipendin ja opiskeli professori Matthias Maierhoferin johdolla Texasin yliopiston Butler musiikkikoulussa Austinissa.

Agnieszka Kosmecka on voittanut useita palkintoja urkujensoiton kilpailuissa niin omassa kotimaassaan Puolassa kuin muuallakin Euroopassa. Castellana Grottessa (Italia) hän voitti pääpalkinnon kansainvälisessä urkukilpailussa. Olsztynissa hän tuli toiseksi kansallisessa urkukilpailussa ja Poznańissa hän tuli kolmannelle sijalle kansallisessa “Romuald Sroczyński in memoriam” -urkukilpailussa. Kosmecka oli myös finalisti Rumian 21. kansainvälisissä urkukilpailuissa.

Agnieszka Kosmecka esiintyy konserttiurkurina Puolassa, muissa Euroopan maissa sekä Pohjois-Amerikassa. Vuonna 2016 hän suoritti Organ Performance -tohtorintutkinnon Ignacy Jan Paderewskin musiikkiakatemiassa. Hän on kirjoittanut teoreettisen opinnäytetyönsä Johann Peter Emilius Hartmannin ja August Freyerin fantasia-urkuteoksista. Hän tavoittelee myös tohtorintutkintoa puolalaisen kirjallisuuden laitokselta Adam Mickiewiczin yliopistossa Poznańissa.

Agnieszka Kosmecka on osallistunut useisiin urkujensoiton mestariopintoihin. Kosmecka toimi vuonna 2016 avustavana urkurina Austinin Redeemer Presbyterian kirkossa. Hän opettaa Gnieznon arkkihiippakunnan hengellisessä musiikkikoulussa sekä Ignacy Jan Paderewskin musiikkiakatemiassa. Hän on esiintynyt barokkiorkesterin kanssa kansainvälisillä Händel-festivaaleilla sekä Universitas Cantat -kuorofestivaaleilla Poznańissa.

Agnieszka Kosmecka (Puola), urut

Taiteilija

Tulevat

  • Ei tuloksia.