Marianne Gustafsson Burgmann, urut

Ladataan

Marianne Gustafsson Burgmann opiskeli kirkkomusiikkia, urkujensoittoa ja kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa 1990–98. Hän suoritti Sibelius-Akatemian urkujensoiton A-tutkinnon 1996 Markku Hietaharjun johdolla ja solistidiplomin Piteån musiikkikorkeakoulussa 1998 professori Hans-Ola Ericssonin johdolla. Hän antoi ensikonserttinsa Helsingin tuomiokirkossa toukokuussa 2000. Keväällä 2010 Gustafsson Burgmann suoritti Sibelius-Akatemian kuoronjohdon B-tutkinnon Timo Nuoranteen johdolla.

Marianne Gustafsson Burgmann on konsertoinut sekä omin konsertein että monien kuorojen ja solistien säestäjänä Suomen lisäksi Ruotsissa, Baltian maissa, Saksassa ja Tsekin tasavallassa. Hän on nauhoittanut Yleisradiolle, ja hänen soololevynsä Inkoon kirkon uruilla ilmestyi 2001. Vuosina 2010–13 Gustafsson Burgmann toimi Västnyländska kammarkörenin taiteellisena johtajana.

Gustafsson Burgmann valmistelee taiteellista tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa, jossa hän tutkii saksalaisen 1800-luvun urkumusiikin esittämiskäytäntöä. Leipätyökseen hän toimii Inkoon seurakunnan kanttorina.

Marianne Gustafsson Burgmann, urut

Taiteilija